Nokian Hakkapeliitta 7 RunFlat

Nokian Hakkapeliitta 7 RunFlat

Nastarengas, joka antaa testivoittajan ylivoimaa:

  • äärimmäinen jää-, lumi- ja märkäpito
  • varsin hyvä mukavuus ajossa sulavasti rullaava ja miltein äänetön

Nokian Hakkapeliitta 7:lle tuli voitto Tuulilasin (13/2011) testissä. ”Seiskan parhaita puolia ovat tasapainoiset ajo-ominaisuudet erilaisissa olosuhteissa. Jäällä ajettaessa rengas sallii pienen virheenkin ja pitävyys riittää edelleen korjauksiin. Talvilumella lievä yliohjautuvuus ei vaadi korjausliikkeitä, vaan luistot oikenevat itsekseen”, toteaa Tuulilasi. Testattuja kokoluokan 205/55 R16 renkaita oli viisi. Nokian Hakkapeliitta 7 on pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu nastarengas, jossa yhdistyvät ainutkertaiset talviominaisuudet ja melkoisen hyvä mukavuus ajossa.

Nokian Hakkapeliitta 7 on talviteiden kameleontti, joka mukautuu joustavasti kelivaihteluihin ja pitävyyden muutoksiin. Napakan pitävyyden lisäksi Nokian Hakkapeliitta 7 antaa kuljettajalle ainutlaatuisen pehmeän ajonautinnon. Ajokäytöksen miellyttäväksi muokkaava oivallus muistuttaa hyviä juoksutossuja: ilmavaimentimet pehmentävät ja vaimentavat nastan iskua. Ajosta tulee joustavaa ja sulavasti etenevää. Monisärmäisen ja jämäkän ankkurinastan ja ilmavaimentimien yhdistelmää kutsutaan nimellä Air Claw Technology. Se minimoi myös tienkulumaa, hiljentää renkaan ääntä ja edistää nastojen kestoa.

Kulutuspintasekoituksen eväät: talvipitoa, repimiskestoa ja rullaavuutta

Kulutuspintasekoitus on luonnonkumin, silican ja rypsiöljyn yhdistelmä, jolla saadaan ääriolojen talvipitoa, kulumiskestoa ja märkäpitoa. Rypsiöljy tuo renkaaseen repimislujuutta, jää- ja lumipitoa. Sekoituksen suuren silicapitoisuuden johdosta Hakkapeliitta 7:n vierinnän vastus on melkoisen matala, ja siksi polttoaineenkulutus ja haitalliset päästöt vähenevät.

Pintamalli edistää tasaisuutta ja ajokäytöstä

Pintamalli on pyörimissuunnaltaan määrätty ja symmetrinen. Pinnan keskialue kohentaa renkaan ajokäytöstä puhtaalla asvaltilla. Keskellä oleva tukiripa tasaisuuttaa renkaan kulkua ja edistää sivuttaispitoa. Olka-alueet ovat melko suorat ja kapeahkot. Nastat on jaoteltu renkaaseen leveästi. Rengas ei tukkeudu lumesta eikä sohjosta, vaan puhdistuu luonnostaan. Nokian Hakkapeliitta 7 on tehty Suomessa ja Venäjällä.

Alkaen 266,40 € / kpl

Nokian Talvirenkaat

0/5 (0 ääntä)

Koko 18"
Leveys 245
Profiili 45
Nopeusluokka T
Kuormitusluokka 100
Hakkapeliitta 7 RunFlat 245/45R18 renkaan kantavuus
800 kg
Hakkapeliitta 7 RunFlat 245/45R18 renkaan maksiminopeus
190 km/h

Muita Nokian valmistajan tuoteita